رئیس اتحادیه اغذیه فروشان کرج:
رعایت اصول بهداشتی ،شرط اصلی فعالیت در صنف اغذیه فروشی است
ابوالفضل دهقان دره شیری ،رئیس اتحادیه صنف اغذیه فروشان کرج گفت: اغذیه فروشی را می توان زاییده پیشرفت صنعتی و زندگی ماشینی انسانها قلمداد کرد.تقاضا برای مصرف غذاهای آماده زمانی آغاز شد که انسانها به دلیل مشغله فراوان در محل کار ،فرصت تهیه غدای خانگی را از دست دادند . این امر باعث شد تا ایده غداهای آماده یا همان فست فودها در ذهن برخی افراد جویای موفقیت شکل گیرد.براساس اسناد و مدارک موجود اولین فست فود به شکل امروزی در سال 1912 در نیویورک آمریکا به مردم معرفی شد. البته با مروری در تاریخ پی می بریم که مصرف غذاهای آماده از زمان روم باستان در بسیاری از مناطق جهان متداول بوده است . اما آنچه که امروز بعنوان فست فود شناخته می شود در اوایل قرن نوزدهم میلادی شکل گرفته است .
دره شیری در ادامه افزود: این صنعت ،طی یکصد سال گذشته پیشرفت های بسیاری کرده است . شرایط کنونی زندگی انسانها و مشغله فراوان از یک سو،قیمت پایین غذاهای آماده و توجه به ذائقه مردم از سوی دیگر ،تقاضا را برای مصرف این قبیل غذاها افزایش داده است . امروزه در تمامی شهرهای بزرگ جهان ،صدها فروشگاه بزرگ و کوچک اغذیه فروشی ،آماده ارائه خدمات به مشتریان خود هستند .
رئیس اتحادیه صنف اغذیه فروشان کرج تصریح کرد: باید توجه کنیم که غذاهای آماده نه تنها ،مشکل دسترسی مردم به غذا را برطرف کرده اند ،بلکه بعنوان یک صنعت بزرگ ،دریچه های جدیدی را پیش روی کارشناسان تغذیه و برنامه ریزان اداره کشورها باز کرده اند . اگر در چرخه تولید و توزیع غذاهای آماده نگاهی بیاندازیم در خواهیم یافت که این صنعت ،مولد و محرک چندین صنعت بزرگ دیگر مانند دامپروری ،بسته بندی ،حمل و نقل و.... است .با احتساب جمعیت شاغل در این چرخه بزرگ ،نقش و اهمیت این صنعت در زندگی انسان معاصر نمود بیشتری پیدا می کند .
وی افزود: برای اداره یک واحد صنفی اغذیه فروشی به دست کم 2 نفر نیروی کار ماهر نیاز است . در برخی از واحد های صنفی اغذیه فروشی بیش از 100 نفر کار می کنند . این موضوع نقش مهم این حرفه را در عرصه کار آفرینی و اشتغال زایی نشان می دهد . البته این قابلیتی است که در بسیاری از واحد های صنفی وجود دارد و از این منظر جایگاه اصناف در جامعه حائز اهمیت است .
دهقان دره شیری می افزاید: طی چند سال اخیر ،کارکرد بسیاری از واحد های صنفی از محل عرضه و فروش کالا به مکانی جهت تفریح و وقت گذرانی مردم تغییر یافته است . اگر دقت کرده باشید ،بسیاری از مردم صرف غذا را بهانه ای برای گپ و گفت های خانوادگی و دیدارهای دوستانه می دانند و برای این منظور مکانهایی را انتخاب می کنند که شرایط مناسب با روحیات آنها را داشته باشد . بسیاری از واحد های صنفی اغذیه فروشی یا رستورانها نیز با درک شرایط و شناخت تقاضای مشتریان ،فضای داخلی فروشگاه خود را با همین هدف طراحی کرده اند . از این فرآیند نتیجه می گیریم که اغذیه فروشی ها و رستورانها ،جایگاه خود را به عنوان یک مکان شهری پیدا کرده اند . ناگفته نماند که این موضوع به معنای تغییر ماهیت واحد های صنفی نیست . در این فرآیند کارکرد اصلی واحد صنفی تغییر نکرده است بلکه به شرح و ظایف و مسوولیت متصدی آن ،افزوده نیز شده است .بدون شک توجه به این موضوع و برآورده ساختن نیاز مشتریان با بهره گیری از امکانات و فن آوریهای مدرن امروز ،زمینه دوام در بازار رقابتی و موفقیت یک فرد صنفی را در عرصه کسب و کارش فراهم می آورد.
دره شیری می افزاید: نکته دیگری که رعایت کردن آن به ویژه در واحد های صنفی اغذیه فروشی اهمیت بسیار دارد ،توجه به دستورالعمل ها و قوانین بهداشت فردی و محیط کار است .خوشبختانه با گسترش فعالیت رسانه ها در این حوزه و افزایش اطلاعات عمومی در خصوص بهداشت ،انتظارات و خواسته های مردم در مسائل بهداشت عمومی افزایش یافته است .امروز مشتریان در ازای پولی که پرداخت می کنند ،انتظار دریافت خدمات خوب و کیفیت مناسب را دارند. این حق مسلم همه ماست که بدانیم غذایی را که مصرف می کنیم ،به چه نحو و با چه موادی تهیه شده است .بر همین اساس بسیاری از مدیران خوش فکر و موفق در این صنف ،امکاناتی را فراهم کرده اند تا مشتریان ،طریقه تهیه غذای دلخواه خود را از نزدیک یا از پشت شیشه تماشا کنند . البته تمام واحد های صنفی ،امکان ایجاد چنین فضایی را در محیط کاری خود ندارند . اما همکاران عزیز بنده باید توجه کنند که رعایت بهداشت ،یکی از اولویت ها و شروط اصلی برای فعالان این صنف است .
وی می افزاید: تمام افرادی که در زمینه تهیه غذا و به طور کلی خوردنی ها فعالیت دارند ،باید بدانند که عملکردشان ارتباط مستقیم با سلامت و جان مردم دارد .یک بی احتیاطی کوچک و بی توجهی به اصول بهداشتی ممکن است عواقب تلخی در پی داشته باشد . همکاران صنفی باید به نکته مهمی در این رابطه توجه کنند . باید غذایی را پیش روی مشتریان بگذارند که حاضر باشند همان غذا را با خانواده خود میل کنند . این دیدگاه همیشه باید مد نظرتان باشد . توجه به مسائل بهداشتی به خصوص برای اهالی این صنف نه فقط یک اصل ،بلکه یک وظیفه است .هر چه قدر که مردم با اعتماد و اطمینان بیشتری وارد یک واحد صنفی اغذیه فروشی شوند ،به همان اندازه هم درصد موفقیت افزایش می یابد . مردم کیفیت خوب و رفتار شرافتمندانه را تشخیص می دهند و در صورت رضایت از غذای خوب و سالم شما ،بارها و بارها به سراغتان می آیند .
وی می افزاید: خوشبختانه در حال حاضر همکاری شایسته ای میان این اتحادیه و اداره بهداشت کرج وجود دارد که در سایه این همکاری ،میزان رضایت شهروندان از نظافت و بهداشت واحد های صنفی اغذیه فروشی افزایش یافته است.این یک گام بزرگ برای اعضای تحت پوشش این اتحادیه است . می توان گفت که صنف اغذیه فروشان از این لحاظ در رتبه نسبتا خوبی قرار دارد .اما هنوز تا رسیدن به نقطه کاملا بی عیب و نقص ،فاصله زیادی داریم برخی همکاران تصور می کنند که ضوابط و دستورالعمل های اداره بهداشت سخت گیرانه هستند و به بهانه های مختلف از اجرای ضوابط بهداشتی شانه خالی می کنند .از این فرصت استفاده کرده و به همکاران عزیزم یادآور می شوم که اینگونه نیست . هر چه قدر که یک واحد صنفی در رعایت بهداشت و پایبندی به ضوابط بهداشت محیط دقت کند ،عوایدش به دخل خودش باز می گردد .هزینه کردن برای تجهیز و لوازم استاندارد ،توجه به نظافت میزها و صندلی های واحد صنفی ،مرتب و تمیز نگاه داشتن محیط کار ،استفاده از لوازم یک بار مصرف مانند ماسک و پیش بند و توجه به بهداشت فردی و به طور کلی پاکیزه نگاه داشتن فضای کسب و کار برای متصدی یک واحد صنفی که با سلامت مردم سرو کار دارد ،از اهم واجبات است .
دره شیری می افزاید:این اتحادیه در حال حاضر 494 عضو دارای پروانه کسب دائم ،181 پرونده در دست اقدام را تحت پوشش دارد . اینجانب در کنار همکارانم آقایان محسن جوانمردی ،خانم فاطمه جوان اردکانی ،علی خواجوی راد و محمد حسن اسدی داوود آبادی ترکیب هیات مدیره راتشکیل داده ایم و به عنوان خادم همکاران صنفی در تلاش هستیم تا شرایط مناسب برای فعالیت صنفی اعضاء تحت پوشش را ایجاد کنیم . این کار به تنهایی امکان پذیر نیست . بدون شک همراهی و همکاری تمامی اعضاء با اتحادیه ،دسترسی به اهداف مشترک را راحت تر می کند .