shahr 7

 هیات رئیسه اتاق اصناف کرج به همراه کارگروه بررسی مشکلات اصناف سه شنبه هجدهم آذرماه سال جاری با حضور در جلسه علنی شورای اسلامی شهر کرج به طرح معضلات و مسائل کسبه در حوزه های مختلف پرداختند .

حمید کریمی ، رئیس اتاق اصناف کرج در آغاز این نشست در سخنانی ضمن تشکر از اعضای اسلامی شهر کرج بابت همراهی ، مشارکت و تعامل صمیمانه با اصناف در سخنانی گفت : امروز کشور ایران اسلامی در سایه ی رهبری مقام معظم رهبری و مسوولان زحمتکش در جایگاه خاص از لحاظ سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی در کل منطقه قرار گرفته است و مردم ایران بااعتماد کامل نسبت به عملکرد مسوولان، مشغول کار و فعالیت و زندگی هستند.

 

در این میان ، جامعه اصناف و بازاری نیز در کنار دیگر مردم قرار داشته و حضوری پر رنگ در تمامی عرصه های اجتماعی دارند . این حس همکاری و زندگی مسالمت آمیز در سایه اتحاد ، برادری ، عدالت و تفاهم و البته قانون بوجود آمده است که همگی ما ملزم به اطلاعات و پیروی از آن هستیم و اگر هریک از افراد جامعه بخواهند بر اساس سلیقه شخصی در مورد قوانین عمومی ، تصمیم گیری کنند انضباط عمومی جامعه خدشه دار میشود .

 

کریمی افزود : بر همین اساس جامعه صنفی کشور نیز همواره خود را مقید به اطاعت از قوانین می دانند و خواسته های خود را فقط در چارچوب قوانین و حدود اختیارات مطرح می کنند و درخواست برای تشکیل جلسه امروز نیز بر همین اساس صورت گرفته است . رئیس اتاق اصناف کرج در ادامه افزود : بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از تشکل های صنفی استان ، حدود 80 هزار واحد صنفی کوچک و بزرگ در سطح منطقه فعال هستند و به ارائه انواع خدمات تولیدی ، صنعتی ، خدماتی و توزیعی به همشهریان می پردازند با برآورد افراد شاغل در این واحدهای صنفی و احتساب افراد تحت تکفل آنها در می یابیم که یک سوم جمعیت ساکن در منطقه و یا شاید بیشتر خانواده بزرگ اصناف را تشکیل می دهند و از این طریق امرار معاش می کنند .

 

کریمی افزود : افزایش جمعیت شهری از یک سو و شرایط اقتصادی کشورمان به لحاظ تحریم های اقتصادی از سوی دیگر ، باعث شده تا اوضاع کسب و کار ، مانند سالهای گذشته رونق نداشته باشد اما جالب است در شرایطی که بازار در حالت رکود قرار دارد ، با افزایش انواع هزینه ها شامل حق بیمه ، دارایی و عوراض شهرداری مواجه هستیم .

 

کریمی افزود : همگی ما در این شهر زندگی می کنیم و باید در اداره آن و تامین هزینه هایش سهمی داشته باشیم ، اما هزینه ها  باید به گونه ای تعریف شوند که اصناف توان پرداخت آنرا داشته باشند . یکی از مواردی که باعث اعتراض کسبه شده درخصوص عوارض تابلوهای تبلیغاتی واحدهای صنفی است . ارقامی که برای تابلوهای کوچک از متصدیان واحدهای صنفی مطالبه می شوند . گاه حیرت آور هستند کریمی در ادامه به تلاش هشت اتحادیه صنفی مستقر در مجموعه صنفی صنعتی شیخ آباد به منظور راه اندازی هر چه سریعتر این مجتمع اشاره کرد و افزود : کلنگ پروژه بزرگ مجتمع صنفی صنعتی شیخ آباد در سال 1381 و به منظور انتقال مشاغل پرسروصدا به خارج از شهر و با اهتمام هشت اتحادیه صنفی بر زمین زده شد. با توجه به وسعت و حجم عظیم عملیات عمرانی و قرار گرفتن بخش هایی از تاسیسات راه آهن در زمین های موسوم و اسناد و مدارک ناقص و دیگر موارد ، عملیات ساخت کارگاه ها تا سالها مسکوت مانده بود اما با پیگیریهای مستمر و مجدانه مسوولان صنفی ، عملیات عمرانی و ساخت کارگاهها از یکی دو سال پیش آغاز شد و هم اینک بخش اعظمی از پروژه به سرانجام رسیده است . اما هنوز در بخش هایی از پرونده این مجتمع ، اختلاف نظرهایی باشهرداری منطقه وجود دارد که کار تکمیل و بهره برداری از پروژه را به تاخیر انداخته است . کریمی افزود : با توجه به حجم عظیم سرمایه گذاری مردم در این منطقه و زمینه ایجاد شغل برای بیش از 5 هزار نفر ، شایسته است تا مسوولان محترم شهری نسبت به حل مسائل موجود در این رابطه ، اهتمام بیشتری نشان دهند .

 

در ادامه این نشست ، بهروز حصاری نایب رئیس اتاق اصناف کرج نیز در سخنانی گفت : این روزها موضوع عوارض تابلو های تبلیغلتی ، به یکی از بحث های اصلی میان کسبه تبدیل شده است. ارقامی که تحت عنوان عوارض تابلو از سوی شهرداری های مناطق مختلف از کسبه ، مطالبه میشوند از عوارض مشابه در شهر تهران بسیار بیشتر است . حالا این ارقام بر چه اساس و منطقی تعریف شده ، سوالی است که بسیاری از فعالان صنفی از مسئولان شهری دارند .

 

حصاری افزود : در این رابطه موضوعی مطرح میشود مبنی بر اینکه تابلو های واحدهای صنفی ، سیمای شهری را برهم میزنند که برای رهگذران و ساکنان شهر آزاردهنده است . اما آیا با تعیین و مطالبه عوارض سنگین این مشکل برطرف میشود .

 

وی افزود : روزانه چندین فرد صنفی جهت ابطال پروانه کسب خود راهی اتحادیه ها میشوند . تعطیلی یک واحد صنفی عواقب دیگری همچون خروج سرمایه از بازار کار ، بیکاری ، زمینه وقوع جرم و بزهکاری و ... را در پی دارد . در چنین شرایطی باید کمک کنیم تا روند تعطیلی واحدهای صنفی کاهش یابد . بنده فکر میکنم که تصمیمات اتخاذ شده در مورد دریافت عوارض تابلو ، نه تنها چاره ساز نیست ، بلکه معضلات این شهر را بیشتر میکند .

 

در ادامه این نشست هر یک از حاضران در خصوص موضوع جلسه سخنانی را ایراد کردند .

 

دکتر میر ابراهیم صدیق ، رئیس اتحادیه پوشاک و عضو شورای اسلامی شهر کرج از اصناف و بازاریان به عنوان شریان های مالی شهر یاد کرد و افزود : فشار مضاعف بر اصناف و دریافت عوارض سنگین به طور غیر مستقیم باعث گرانی میشود. چراکه متصدی واحد صنفی تنها چاره تامین هزینه هایش را گرانفروشی میداند .

 

غفوریان عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف در همین رابطه گفت : متاسفانه در جلسات تصمیم گیری در خصوص اصناف ، نماینده ای که آشنایی کاملی نسبت به مسائل شهری داشته باشد ، از طرف کسبه حضور ندارد و شاید برخی مشکلات از همین عدم حضور نماینده اصناف ناشی شود.

 

لادنچهر ، عضو کارگروه بررسی مشکلات اصناف نیز در سخنانی خواستار اهتمام و تعامل بیشتر تمامی اعضای شورای اسلامی شهر کرج با مجموعه اصناف شد . وی تصریح کرد : میلیاردها تومان سرمایه اعضای تحت پوشش هشت اتحادیه صنفی ، سالهاست که در مجتمع صنفی صنعتی شیخ آباد بلااستفاده مانده و به جریان انداختن پرونده بهره برداری از این مجتمع ، نیاز به همراهی تمامی مسئولان دارد.

 

درخاتمه این نشست مقرر شد کارگروه و کمیته های مشترک با حضور اعضای شورای شهر ، شهرداری کرج و اتاق اصناف تشکیل شود و طی آن تصمیمات جامع تری در رابطه با مسائل اصناف گرفته شود.

 

 

shahr 1

 

shahr 2

 

shahr 3

 

shahr 4

 

shahr 5

 

shahr 6

 

shahr 7

 

shahr 8

 

shahr 9

 

shahr 10