maliyatمعاون مالیات بر ارزش‌افزوده سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه بیش از ۲۵۲ هزار واحد صنفی صندوق مکانیزه فروش دارند، گفت:‌ گسترش معافیت‌های مالیاتی در لایحه مالیات ارزش افزوده پیش بینی شده است.

 محمد مسیحی  در مورد تمدید شدن اجرای آزمایشی مالیات بر ارزش‌افزوده تا پایان سال ۹۶ اظهار داشت: قانون مالیات بر ارزش‌افزوده از ابتدای مهرماه ۱۳۸۷ به مدت ۵ سال به‌صورت آزمایشی عملیاتی و اجرایی شد، تا با اجرا در قالب یک دوره آزمایشی، نسبت به شناسایی نقاط ضعف و قوت آن اقدام شود.

معاون مالیات بر ارزش‌افزوده سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد:‌ نیاز به فرصت بیشتر برای انجام کار کارشناسی و همچنین انجام مطالعات تطبیقی موجب شد فرآیند اصلاح و دائمی کردن قانون طولانی‌تر شود. همچنین به‌منظور عدم ایجاد اختلال در نظام بودجه‌ای دولت و شهرداری‌ها که در طی سال‌های اخیر به‌شدت متأثر از وجوه وصول‌شده در قالب این قانون بوده‌اند، با استناد تبصره «۲» ماده (۱۱۷) قانون برنامه پنجم توسعه (از طریق پیش‌بینی افزایش نرخ در طول سال‌های اجرای برنامه) و همچنین از طریق قوانین بودجه سالانه مهلت اجرای آزمایشی قانون مذکور تمدید شده است.

وی با اشاره به وضعیت لایحه مالیات بر ارزش افزوده گفت:‌ پس از اجرای چندساله قانون مالیات بر ارزش‌افزوده و کسب تجارب و شناسایی مشکلات و ابهامات آن و انجام مطالعات تطبیقی و همچنین کسب نظر از کارشناسان و خبرگان اقتصادی، مالی و مالیاتی و فعالان اقتصادی لایحه اصلاح و دایمی کردن قانون مالیات بر ارزش‌افزوده تهیه و تقدیم دولت شد و هم‌اکنون مراحل تصویب در دولت را می‌گذراند و طبق پیش بینی‌ها تا پایان سال جاری به مجلس ارسال خواهد شد.

معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی افزود: از جمله موارد با اهمیت در این لایحه می‌توان به موضوعاتی نظیر حمایت بیشتر از تولید و سرمایه‌گذاری، گسترش دامنه معافیت‌ها و رفع ابهام از آن‌ها، تعدیل (کاهش) جرایم قانونی، تقویت ضمانت‌های اجرایی برای پرداخت مالیات و عوارض از سوی خریداران کالا و خدمات دولتی، پیش‌بینی اختیار روش اجرای مالیات بر ارزش‌افزوده ساده شده برای برخی از اشخاص حقیقی که در مرحله آخر زنجیره قرار دارند و توزیع عادلانه‌تر عوارض اشاره کرد.

مسیحی در مورد وصولی مالیات ارزش افزوده تا پایان آذر ماه سال جاری عنوان کرد: از ابتدای اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده تا این مدت بالغ بر (۱۶۳) یکصد و شصت و سه هزار میلیارد تومان مالیات و عوارض وصول؛ که از این میزان مبلغ (۵۸) پنجاه و هشت هزار میلیارد تومان آن عوارض و مابقی مالیات است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امسال مشمولان جدیدی به قانون مالیات بر ارزش‌افزوده اضافه خواهند شد،‌ بیان کرد: تاکنون به استناد مفاد ماده (۱۸۱) قانون، طی هفت مرحله مودیان مشمول نظام مالیات بر ارزش‌افزوده فراخوان شده‌اند که در فراخوان هفتم کلیه اشخاص حقوقی صرف‌نظر از میزان فعالیت، مادامی که به عرضه کالا و ارائه خدمات غیرمعاف می‌پردازند، از ابتدای مهرماه سال جاری مشمول اجرای مقررات این نظام مالیاتی گردیده‌اند و در حال حاضر برنامه‌ای برای فراخوان جدید پیش‌بینی نشده است.

معاون مالیات بر ارزش‌افزوده سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به بحث و بررسی و تصویب لایحه صندوق مکانیزه فروش عنوان کرد: این لایحه به مجلس ارائه شده و بررسی‌های کارشناسی در مرکز پژوهش‌های مجلس پیرامون آن صورت گرفته و در حال حاضر در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی است.

این مقام مسئول یادآور شد: تعداد مشمولین استفاده از صندوق مکانیزه فروش مستند به اطلاعات اتاق اصناف ایران ۴۳۱ هزار و ۴۶۵ واحد صنفی بوده و از این تعداد، ۲۵۲ هزار و ۵۵۲ واحد صنفی اعلام نموده‌ که صندوق مکانیزه فروش را نصب کرده‌اند.

به گفته مسیحی، طبق بند ح تبصره ۶ لایحه بودجه ۹۶ سازمان امور مالیاتی می‌تواند در سال ۹۶ مالیات بر ارزش‌افزوده برخی مودیان حقیقی مشمول این قانون را که در حلقه آخر زنجیره مالیات بر ارزش‌افزوده قرار می‌گیرند بر اساس میزان فروش ضرایب ارزش‌افزوده آن را تعیین کند.

وی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی کشور با اتکا به تجربیات چندساله اجرای قانون مالیات برارزش‌افزوده و با بهره‌گیری از تجربه سایر کشورهای مجری و به‌منظور رفع برخی چالش‌های موجود، اجرای مالیات بر ارزش‌افزوده ساده شده برای برخی از اشخاص حقیقی را که در حلقه آخر زنجیره قرار دارند پیش‌بینی و در قالب لایحه بودجه ۱۳۹۶ ارائه نموده است؛ که عملیاتی شدن آن مستلزم تصویب توسط مجلس شورای اسلامی است.