ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

رضا سلطان محمدی رئیس اتحادیه صنف تالار و رستوران داران کرج گفت : یکی از کسب و کارهای به شدت آسیب دیده از کرونا ،صنف تالار و رستوران است که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است .
وی افزود : با شیوع کرونا در کشورمان از اسفند ماه سال 98 ، دستورالعمل هایی به جهت پیشگیری از شیوع این بیماری در سطح کشور اجرا شد که تمامی صنوف در گروه های مختلف توزیعی ،تولیدی و خدماتی ملزم به رعایت و تبعیت از آنها شدند . با گذشت زمان و با پیگیری هایی که توسط نمایندگان صنوف صورت گرفت ، راهکارهای جدیدی در خصوص فعالیت صنوف در نظر گرفته شد که متعاقب آن بسیاری از کسب وکارها با رعایت ضوابط و پروتکل های خاص به چرخه کسب و کار بازگشتند و فعالیت خود را از سر گرفتند . در این میان ، پیگیری ها و درخواست نمایندگان صنف تالار و رستوران بی پاسخ ماند و پیشنهادات صنف تالار داران درخصوص فعالیت صنفی با رعایت ضوابط و شیوه نامه های بهداشتی راه به جایی نبرد .
سلطان محمدی افزود : بر اساس اطلاعاتی که تا مهرماه سال 99 جمع آوری کرده ایم ، از مجموع 315 واحد صنفی تالار و رستوران در کرج ، حدود 149 واحد با اعلام ورشکستگی ، از این شغل کناره گیری کرده اند . البته آن تعداد باقی مانده نیز تعطیل هستند و با مشکلات عدیده مالی دست به گریبانند .
وی افزود : با احتساب کارکنان بیکار شده درتالارها و رستورانهای کرج که به طور تقریبی بالغ بر 4 هزار نفر هستند ، ابعاد بیشتری از خسارات وارد آمده به این صنف آشکار خواهد شد . مشکلاتی که شاید در نگاه نخست به نظر نیاید ،اما در واکاوی دقیق تر موضوع رخ می نماید.
سلطان محمدی افزود : صاحبان تالارها و رستوران ها ، از زمان اجرای محدودیت‌های اجتماعی منتظر دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا برای بازگشایی مجدد بودند، اما چنین دستورالعملی هیچگاه صادر نشد !!! ناگفته نماند که در دو مقطع زمانی بسیار کوتاه ، مجوز فعالیت تالارها با پذیرش نیمی از ظرفیت تالار صادر شد که طی آن زمان اندک عملا امکان برگزاری هیچ مراسمی در تالارها میسر نبود و این بازگشایی کوتاه مدت هیچ فایده ای برای صنف تالارداران نداشت . نکته مبهم برای اعضای این صنف اینجاست که در میان تمام صنوفی که با رعایت شیوه نامه های بهداشتی مجوز فعالیت مجدد گرفتند ، چرا فقط برای صنف تالار داران این مجوز صادر نشد . در صورتیکه متصدیان تالارها به راحتی می توانستند شرایط بسیار ایده آلی را برای برگزاری مراسم محدود در سالن های خود فراهم کنند و ضمن ارائه خدمات به مردم از بروز خسارات مالی فراوان و اخراج کارکنان که خود به تنهایی تبعات منفی دیگری دارد ، نیز جلوگیری کنند .
سلطان محمدی با اشاره به تدارکاتی که تالارها می‌توانند برای مقابله با شیوع کرونا، در زمان ازسرگیری فعالیت‌هایشان ترتیب دهند، گفت: «اگر تالاری ۳۰۰ نفر ظرفیت دارد، می‌تواند با ۵۰ تا ۱۰۰ میهمان مراسم‌‌ها را از سر بگیرد. تالارها، می‌توانند به صورت کامل بر تعداد میهمان‌هایی که وارد می‌شوند، نظارت کنند. آنها می‌توانند پیش از برگزاری مراسم تمام سالن و تجهیزات را ضدعفونی کنند و وضعیت سلامتی هر یک از میهمان‌ها را پیش از ورود به تالار، با تب‌سنج بررسی کنند و جلوی ورود افراد مشکوک را بگیرند. ضمن اینکه تمام میهمان‌ها تنها با داشتن ماسک و با رعایت دقیق فاصله‌گذاری‌ها، امکان حضور در محیط تالار را خواهند داشت. در همین حال، پرسنل تالار بر رفتار آنها و رعایت کامل دستورالعمل‌ها نظارت می‌کنند. پس از خروج میهمان‌ها هم تالار و تمام تجهیزات آن مجدد ضدعفونی می‌شوند. باید توجه داشت که تالارها چند سرویس بهداشتی را جهت استفاده آقایان و چند سرویس بهداشتی مختص خانم‌‌ها اختصاص داده اند ؛ این امر تالارها را به عنوان مراکز مجاز و دارای پروانه فعالیت، از خانه‌ها و پارکینگ‌های غیرمجاز، که از فرصت تعطیلی تالارها برای درآمدزایی استفاده کرده‌اند، متمایز می‌کند.
رئیس اتحادیه تالارو رستوران داران کرج ، معتقد است : آن دسته از تالارداران که محل فعالیت خود را اجاره نکرده‌اند و هنوز به صورت مطلق ورشکسته نشده‌اند، در صورت بازگشایی مجدد، امکان از سرگیری فعالیت‌های خود را دارند؛ اما آن دسته که به دلیل هزینه‌های بالای اجاره مکان، و تعطیلی های مستمر، به صورت مطلق ورشکسته شده‌اند، دیگر امکان از سرگیری فعالیت‌ها‌ را ندارند.
وی در خاتمه افزود : با آغاز موج چهارم کرونا در استان البرز و قرار گرفتن در وضعیت قرمز کرونایی ، شرایط برای فعالان این حوزه بسیار سخت تر شده و بر مشکلات آنها افزوده خواهد شد .

وی یادآور شد : بنده از تمامی مردم عزیز ، شهروندان محترم کرجی درخواست دارم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و همکاری با دستکاه های اجرایی در برابر این بیماری خطرناک بسیج شویم و هر چه سریعتر این بحران بزرگ اجتماعی را که سایه شومش در سراسر جهان سنگینی می کند ، از پیش رو بر داریم . این مهم تنها با یاری و مشارکت همگانی به نتیجه خواهد رسید .