ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

فروش عینک در برخی مطب های چشم پزشکی ، موضوعی که سالهاست مورد اعتراض اعضای اتحادیه صنف عینک فروشان کرج قرار دارد و فعالان این صنف از آن به عنوان تداخل صنفی و نادیده گرفته شدن حقوق صنفی شان از سوی برخی چشم پزشکان کرجی گلایه دارند .
طی سالهای گذشته مکاتبات فراوانی از سوی اتحادیه عینک فروشان کرج به اتاق اصناف انجام شده که پیرو آن نشستهایی نیز با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی برگزار شده است .اما به رغم تمامی پیگیری ها و اعتراض ها ،فروش عینک دربعضی از مطب های چشم پزشکی کماکان وجود دارد و گویا چشم پزشکان عزیز ، به اعتراضات و انتقادهای فراوان اعضای این صنف توجهی ندارند . نکته مهم دیگر آنکه هیچ یک از مطب های چشم پزشکی، پروانه کسب صنفی ندارند .بنابراین پرونده ای هم که معرف فعالیت صنفی آنها باشد در سازمان امور مالیاتی ندارند . این در حالیست که تمامی اعضای تحت پوشش اتحادیه ،ضمن پرداخت مالیات ، متحمل پرداخت هزینه های دیگری ،همچون عوارض صنفی ،کسب و پیشه ،تابلو و .... می شوند .
رحمان ابراهیمی ،رئیس اتحادیه عینک فروشان کرج در همین رابطه می گوید : ادامه روند کنونی ،ممکن است در آینده ای نه چندان دور ،موجبات از بین رفتن حرفه ای به نام عینک سازی را در کرج رقم بزند.
وی می افزاید : در تمامی کشورهای جهان ،فعالیت سه گروه اپتال ماژیست (چشم پزشک )،اپتومتریست (بینایی سنجی ) و اپتیشن (عینک ساز) در کنار یکدیگر انجام می شود . به عبارتی دیگر این سه گروه وابسته به هم و مکمل یکدیگر هستند و فعالیت آنها مانعی در مسیر کسب و کار یکدیگر نیست .اما مشکلات و اعتراض ها زمانی آغاز می شود که هر یک از این سه گروه بخواهند در کار و حرفه ی دیگری مداخله کنند و حقوق دیگران را نادیده بگیرد.
وی می افزاید : این مداخله و ورود غیر قانونی به حرفه و تخصص دیگری در شهر کرج و در حوزه فعالیت عینک فروشان تبدیل به یک فاجعه صنفی شده است و بازار کسب و کار اهالی این صنف را باچالش مواجه ساخته است .
وی می افزاید : در کنار این چالش بزرگ و اساسی باید به فروش عینک توسط دستفروش ها ،بازارچه ها ،بازار روزها ،داروخانه ها و دیگر افراد فاقد صلاحیت تخصصی نیز اشاره کنیم . فروش عینک طبی در کنار پیاده روهای کرج به یک امر عادی تبدیل شده و هیچ مرجعی خود را در برابر این مسئله مهم مسئول نمی داند .
ابراهیمی می افزاید : متاسفانه در حوزه ساخت و تولید عینک ،سرمایه گذاری قابل ملاحظه ای در داخل کشور انجام نشده است و ما برای تهیه این کالای مهم وابسته به دیگر کشورها هستیم . از سویی دیگر تحریم های ناجوانمردانه اقتصادی بر علیه کشورمان و نوسانات نرخ ارز نیز مشکلاتی را برای شرکت ها و موسسات تجاری وارد کننده و البته مصرف کنندگان عینک ایجاد کرده است که مجموعه این موارد ، بر قیمت این کالای مهم و سلامت محور تاثیر گذاشته و باعث افزایش قیمت آن شده است .
وی افزود : امیدواریم با طرح این مسائل ، تدابیر و برنامه های صحیح از سوی مسئولان محترم استانی و دیگر مراجع ذیصلاح اتخاذ شود و گوشه ای از دغدغه های و نگرانی های فعالان این صنف کاسته شود .