ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همزمان با هفته نیروی انتظامی،همایش پلیس امنیت و اصناف با حضور فرماندهان نیروی انتظامی استان البرز ،هیات رئیسه اتاق اصناف،روسای اتحادیه های تحت پوشش وفعالان صنفی کرج در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرزبرگزار شد.این مراسم باتلاوت آیاتی چندازکلام اله مجیدآغاز و با سخنان سرهنگ تقی پور،رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی کرج ادامه یافت .

سرهنگ تقی پور با اشاره به نقش کلیدی اصناف دربرقراری امنیت اجتماعی،گفت : طی سال جاری 3 رویکرد با شعار اقتدار پلیس در سایه ی مردم مداری و قانون مداری پیش روی نیروی انتظامی قرار داده شده است .که اولین آن،برنامه ها و طرح های پلیس در رابطه با واحدهای صنفی و اماکن عمومی مهم و حساس و اولویت بندی برای رسیدگی به مسائل این واحدها درراستای برقراری امنیت و پیشگیری ازتخلفات وتهدیدات فرهنگی و صنفی است .رویکرد دوم نیز بر آموزش همگانی تاکید دارد که این رویکرد با همکاری اتاق اصناف درحال انجام است.رویکرد سوم با نظر فرماندهی نیروی انتظامی ،راه اندازی دوربین های مداربسته وحذف فیزیکی نیروهای انسانی از سطح معابر شهری است که زیر ساخت های لازم جهت انجام این طرح انجام شده و امیدواریم با راه اندازی این سیستم ،حجم قابل توجهی از عوامل ناامنی و تهدیدات فرهنگی در نقاط مختلف شهرکرج برچیده شود.

وی افزود:استان البرز به دلیل موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به پایتخت دچار مشکلات عدیده ایدر بحث امنیتی و فرهنگی شده است .گسترش روز افزون چایخانه ها و استعمال قلیان ورفتارهای ضد فرهنگی و مغایر با شئونات جامعه اسلامی در این قبیل اماکن عمومی یکی از مشکلاتی است که باید پیش از تبدیل شدن به معضل وبحران اجتماعی با آن برخوردکرد.

وی افزود:تعدادبالای چایخانه ها در کرج نسبت به سرانه جمعیت این شهر بسیار بیشتر است و همین موضوع باعث کاهش درآمد و رکود اقتصادی اهالی این صنف شده است . از دیگر سو هزینه های اداره ی واحدهای صنفی نیزمزیدبر علت شده و برخی از متصدیان این واحدها را به سوی درآمدهای غیر قانونی ، مانند فروش مشروبات الکلی و مواد مخدر سوق داده است .که این وضعیت با شعائر و معیارهای اخلاقی جامع اسلامی ما همخوانی ندارد و باید برای اصلاح آن چاره ای اندیشیده شود.

در ادامه این همایش حمیدکریمی ریئس اتاق اصناف کرج نیز ضمن تبریک به سبزپوشان و دلاورمردان نیروی انتظامی در سخنانی گفت : یکی از نکته های ضروری و لازم در خصوص رونق کسب و کار و فعالیت های اقتصادی،وجود امینت در تمامی عرصه های اجتماع است .چرا که تمامی تعاملات اجتماعی در سایه امنیت بوقوع می پیوندد.و جامعه ناامن،ساختار سالمی جهت زندگی ندارد.ازاین رو همکاری و تعامل نیروهای انتظامی و بازاریان می توانددربرقراری امنیت وثبات اقتصادی جامعه تاثیرگذار باشند

وی افزود: اصناف می توانند با بهره گیری از شبکه گسترده توزیع کالا،نه تنها از بعد اقتصادی ، بلکه در دیگر عرصه های اجتماعی مانند برقراری امنیت، یاور نیروهای امنیتی و انتظامی کشور باشند .

کریمی افزود: ایجاد فرصت شغلی و کارآفرینی برای بخش قابل توجهی از جمعیت جویای کارکشور،استفاده از سیستم های امنیتی مانند دوربین های مداربسته در واحدهای صنفی و مراکز تجاری و عمل به فریضه امربه معروف نهی ازمنکر توسط بسیاری از متصدیان واحدهای صنفی از نکاتی ست که در برقراری امنیت و آسایش عمومی کشور، نقش دارد.

کریمی افزود:درگزارش های پلیس بارها به مواردی برخوردکرده ایم که یک مجرم یا سارق از طریق تصاویر ضبط شده در دوربین های واحدهای صنفی شناسایی و دستگیر شده است .در حقیقت شبکه گسترده ای از دوربین های مداربسته واحدهای صنفی نه تنها مانع از سرقت و موارد تخلف در اماکن عمومی می شوند،بلکه در عملیات های پلیس نیز اطلاعات کاملی را در اختیار ماموران و بازرسان قرار می دهند.در جای دیگر کسبه ی یک صنف با تاسیس صندوق های قرض الحسنه، شرایط ایده آلی را برای کمک به همکاران فراهم آورده اند.و در بسیاری از موارد ضروری با اعطای وام های کم بهره ،آبروی یک کاسب را حفظ کرده اند.البته با توجه به گسترش بازارها شاید این قبیل اقدامات،چشمگیر نباشند.اما اگر بتوانیم راهکارهای ساده را در سطح بازارمان رواج دهیم،درحقیقت ازبروز بسیاری از تخلفات وناهنجاریها پیشگیری کرده ایم.

در ادامه این همایش سردار کامرانی صالح فرمانده نیروی انتظامی استان البرز نیز ضمن تبریک فرا رسیدن هفته ناجا به تمامی زحمتکشان نیروی انتظامی درسخنانی گفت:برگزاری چنین گردهمایی های باشکوهی نشان دهنده همکاری و تعامل اصناف ونیروی پلیس است که امیدواریم در سایه ی این تفاهم ،زمینه های کارو تلاش برای سازندگی کشورمان فراهم شده و برکات سازنده آن،شامل حال تمامی مردم خوب ومومن کشورعزیزمان شود.

وی افزود:نقش اصناف در پیشبرد اهداف و برنامه های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم و کلیدی بوده است و توانمندی اصناف همواره بعنوان یکی از ستون های محکم کشور مد نظر دولتمردان قرار داشته است .

وی افزود: فعالیت و حضور اصناف در عرصه های اجتماعی همواره جهادگونه و بسیجی وار بوده است وبا توجه به فعالیت نیروی انتظامی می توان گفت که یک رابطه مشترک میان اصناف و پلیس وجود دارد. لذا همانگونه که تجربه نشان داده می توانیم در کنار یکدیگر، تمای مسائل و مشکلاتی را که در حوزه های مختلف فرهنگی و اجتماعی کشورمان بوجود آمده ،برطرف کنیم.

وی با اشاره به تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمن علیه کشورمان گفت: هنگامیکه دشمنان نتوانستنداز طریق تهاجم نظامی، مانع پیشرفت و استقلال ایران شوند،گزینه های دیگر را تحت عنوان جنگ نرم در پیش گرفته اند که به آهستگی به بنیان های اسلامی ما ضربه وارد کنند.

 وی افزود : ابزار شبیخون فرهنگی و جنگ نرم ، به طور معمول ،کالاها و محصولاتی هستند که از طریق شبکه های گسترده توزیع کالا،به خانه های مردم راه پیدا می کنند.پوشاک نامناسب با طرح ها و نشانهای بی هویت و مغایر با شئونات جامعه اسلامی ،رواج استفاده از لوازم آرایشی، فعالیت پررنگ و لعاب شبکه های ماهواره ای و نمایش فیلم های ضداخلاقی ،ترویج مصرف گرایی و صدها ترفند دیگرکه متاسفانه این روزها،در ابعاد مختلف و به طور گسترده درجامعه ما دیده می شود،نمونه هایی از تهاجم فرهنگی دشمن هستند.

 سردارکامرانی صالح افزود:اصناف دربحث مقابله باپدیده های ضدفرهنگی و شبیخون نرم دشمن می توانند درکنار نیروی انتظامی قرار گرفته و همچون گذشته درخنثی ساختن این توطئه ها تاثیرگذار باشند.برای این مقابله بزرگ و جهادی نیز،نیاز به سرمایه گذاری کلان نیست.کسبه ما می توانند با هوشیاری در شناسایی مظاهر ضدفرهنگی بکوشند و وارد چرخه ی خریدو فروش این اقلام نشوند .کاسب مومن و متعهد ایرانی باید با گذشت از سودخودش،خدمت مقدس و بزرگ تری برای جامعه انجام دهد و ایمان داشته باشندکه گذشتن از سود و مال دنیا در این شرایط خاص، به نفع خودش و خانواده اش و جامعه تمام می شود .

وی افزود:اگر این احساس همدردی و همکاری وهمفکری در سطح بازار ما ، نهادینه شود . هیچ توطئه ای نمی تواند،باورها و ارزشهای فکری و دینی ما را تهدیدکند.

گفتنی است در بخش پایانی این مراسم نیز از تعدادی از فعالان صنفی نمونه و فرماندهان نیروی انتظامی با اهداء لوح ،قدردانی شد.